28/03/2024 17:11

Danas žrijeb kvalifikacija za SP, BiH u četvrtom šeširu

Zbog loših rezultata u posljednje vrijeme fudbalska reprezentacija BiH nalazi se u četvrtom šeširu žrijebanja za kvalifikacije Svjetskog prvenstva.

U četvrtom šeširu se još nalaze reprezentacije Slovenije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije, Bugarske, Izraela, Bjelorusije, Gruzije i Luksemburga. 

Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Njemačka i Nizozemska su nositelji.

U drugom šeširu su Švicarska, Wales, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Srbija, Turska, Slovačka i Rumunija.

U trećem šeširu su Rusija, Mađarska, Republika Irska, Češka Republika, Norveška, Sjeverna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska. 

Peti šešir rezervisan je za Armeniju, Kipar, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estoniju, Kosovo, Kazahstan, Litvaniju, Latviju i Andorru.

Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino su selekcije koje se nalaze u najslabijem šeširu.

Bit će žrijebano deset grupa, pet po šest, te pet po pet reprezentacija s tim da će finalisti Lige nacija (Belgija, Španija, Francuska i Italija) biti smještene u grupe od A do E.

Kvalifikacije za SP će početi krajem marta. Prvo kolo kvalifikacija na rasporedu je 24. i 25. marta, a posljednje 10. kolo igra se od 14. do 16. novembra naredne godine.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.