U derbiju začelja na stadionu Otoka posljednjeplasirani Olimpik ugostit će Krupu za kojom zaostaje samo jedan jedan bod, te eventualnom pobjedom ima priliku prestići na tabeli.

Vukovi su prije dva kola upisali drugu pobjedu kada su s uvjerljivih 3:0 savladali Zrinjski.

– Ako ponovimo pristup iz utakmice protiv Zrinjskog, kojeg smo na Otoci savladali sa 3:0, mislim da će rezultat doći. Sigurno da će utakmica biti teška, tu smo u bod mi i Krupa, ali mi ih želimo “preskočiti” pobjedom i ostaviti ih na začelju tabele. Nadamo se da će nam i ostali rezultati ići na ruku i da ćemo dodatno smanjiti zaostatak za ostalim ekipama – rekao je veznjak Olimpika Marko Perišić.

Krupa je trenutno u crnoj seriji. U posljednjih pet premijerligaških mečeva pretrpjeli su isto toliko poraza i svjesni su da gostovanje na Otoci neće biti lako po njih.

– Bit će to teška utakmica i za nas i za njih, derbi je začelja. Dobro smo radili ove sedmice, napravili smo dosta pomaka, pogotovo na psihološkom planu. Mislim da se imamo čemu nadati, baš kao i oni, jednostavno moramo pobijediti – rekao je defanzivac Krupe Marin Galić.

U drugom duelu 14. kola PLBiH, koji se igra danas od 13 sati, sastaju se Mladost i Sloboda, a zanimljivo da tuzlanski tim nije slavio u posljednjih šest gostovanja u Doboju kod Kaknja.

U nedjelju su na rasporedu tri utakmice, dok će 14. kolo zaključiti utakmica Borac – Željezničar koja je na programu u ponedjeljak od 18 sati.

Premijer liga BiH, 14. kolo:
Subota, 7. oktobar:
Mladost DK – Sloboda (13 sati)
Olimpik – Krupa (13)

Nedjelja, 8. oktobar:
Tuzla City – Sarajevo (13)
Velež – Široki Brijeg (15)
Radnik – Zrinjski (17)

Ponedjeljak, 9. oktobar:
Borac – Željezničar (18)

Faktor.ba