29/03/2024 8:34

Dilaver se oglasio o nastupu za BiH

Mnogo se prašine u jednom danu podiglo oko Emira Dilavera, koji s mnogo uspjeha nosi dres Dinama.

Prvo su saopćili iz NSBiH da on ne želi promijeniti svoje državljanstvo (rođen u Austriji, porijeklom iz Tomislavgrada), a onda je stigao demantij iz Dinama koji je saopćio da to nije istina.

Šta je istina otkrio je sam Emir. Za Večernji.hr kazao je da je predao dokumentaciju Austriji koja mu treba odobriti – dvojno državljanstvo. Tamošnji zakon u određenim slučajevima takvo nešto dozvoljava vrhunskim sportistima.

– Svašta se priča, ali istina je samo jedna; želim igrati za reprezentaciju BiH i sve sam napravio da to ostvarim. Predao sam sve dokumente i sada čekam odluku. Znate kakva je birokracija… Uglavnom, nadam se pozitivnom rješenju i igranju za BiH – poručio je Dilaver.

Prokomentirao je i nedavni duel s Mančester sitijem.

– Doista su moćna ekipa. Brzi su, tehnički sjajni… Ne ostavljaju suparniku ni sekunde predaha. Čim izgube loptu, odmah je i vrate. Sada smo osjetili najvišu razinu svjetskog fudbala i nadam se da smo izvukli pouke – riječi su Dilavera koji je prošao sve omladinske selekcije Austrije.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.