29/03/2024 15:02

Džeko: Pobijediti Junajted 6:1 na Old Trafordu bilo je nešto posebno

DIJAMANT Govorio o periodu provedenom na Otoku

Još prati Mančester siti

Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko u razgovoru za magazin “FourFourTwo” govorio je o periodu provedenom u Mančester sitiju. Dijamantu je posebno draga utakmica u gostima protiv gradskog rivala Mančester junajteda (6:1),  kada je postigao dva pogotka.

– Bio sam tamo četiri i po godine. Osvojio sam nekoliko trofeja i proveo sjajno vrijeme. To je poseban period u mojoj karijeri. Još pratim Siti kada god mogu. Osjećam još da je to moj klub. Bilo mi je zadovoljstvo igrati u najjačoj ligi na svijetu. Uvijek želite igrati s najboljima i porediti se s najboljima – rekao je Džeko.

 

Potom se osvrnuo i na meč protiv “Crvenih đavola”, kada su “Građani” slavili na Old Trafordu 6:1.

– Pobijediti ih 6:1 na njihovom terenu je bilo poniženje, posebno jer je bio u pitanju derbi pa je to bilo još gore po njih. Sve se desilo tako brzo – postigli smo tri gola u posljednjih pet minuta ili tako nešto. Možda nam je ta utakmica dala dodatnu energiju i samopouzdanje da pomislimo da možemo osvojiti titulu te godine. Pobijediti Mančester junajted s Aleksom Fergusonom (Alex) je bilo nešto posebno za nas i navijače. Navijači Junajteda su uvijek imali tu zastavu koja je brojala godine otkad je Siti bez titule. Ali, nakon što smo ih pobijedili 6:1, bili su tihi – zaključio je Džeko.

Džeko je dres Mančester sitija nosio od januara 2011. do ljeta 2015. godine, a u tom periodu je postigao 50 ligaških golova.

 

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.