Džošua: Nisam imao napad panike i nikoga ne krivim za poraz

Bivši svjetski prvak u bokserskoj teškoj kategoriji Entoni Džošua (Anthony Joshua) rekao je da nema izgovora poslije nedavnog poraza tehničkim nokautom od Endija Ruiza (Andy).

Poslije 23 borbe u profesionalnoj karijeri Entoni Džošua je doživio prvi poraz, i to nokautom. Nokautirao ga je Endi Ruiz u sedmoj rundi i tako postao novi svjetski prvak u teškoj kategoriji i vlasnik IBF, WBO i WBA pojasa.

– Nisam imao napad panike. Moram ovaj poraz prihvatiti kao muškarac. Nikoga i ništa za ovo ne krivim. Ja sam bio taj koji se pojavio u Njujorku i odradio lošu borbu. Moja taktika nije bila najbolja, morat ću sve da analiziram, da se prilagodim i da dam sve od sebe da to ispravim. Sve to kako bih mogao da vratim titulu u revanšu – rekao je Entoni Džošua.

Poslije sedam rundi u njujorškom Medison skver gardenu, Džošua nije djelovao najbolje pa se veoma zabrinut obratio treneru rekavši: “Zašto se ovako osjećam?” Momentalno je podvrgnut ispitivanjima, ali je sve bilo uredu.

– Bilo je previše optužbi i briga oko toga da li je sve uredu sa mnom. Mogu vam reći ovo – ja sam vojnik i kao takav imam uspone i padove. Čestitam Endiju Ruizu. Narednih šest mjeseci će biti prvak i onda su pojasevi u zraku i morat će da ih odbrani. Ne zanima me previše da li će revanš biti u Njujorku ili u Engleskoj – poručio je Džošua.

Dnevni avaz