28/03/2024 23:41

Džumhur: Nadam se da će meč sa Đokovićem biti odigran ove godine

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je danas u Sarajevu održao press konferenciju na kojoj se, između, ostalog obratio i njegov otac Nerfid koji je govorio o lokacijama odigravanja egzibicionog meča između Damira i Novaka Đokovića, koji je planiran za 5. juli, ali je otkazan zbog slučajeva zaraze među teniserima koji su učestvovali na Adria Touru.

– Damir je predložio Novaku da se meč odigra na terenima Tenis-centra Koševo, jer je emotivno vezan za mjesto gdje je počeo svoju tenisku karijeru – rekao je Damirov otac Nerfid Džumhur.

Damir se obratio riječima:

– Jako mi je žao što nismo uspjeli organizovati egzibicioni meč u Sarajevu. To nije ni do mene, ni do Novaka, nego jednostavno zbog činjenice da je korona ušla u Adria Tour i nastavak turnira je otkazan, a samim tim i naš meč. Novak je imao veliku želju da dođe u Sarajevo, to smo planirali godinama unazad i siguran sam da bi to bio veliki spektakl. Za mene bi to bila ogromna stvar da u svom gradu ugostim najboljeg tenisera svijeta i jednog od najboljih sportista današnjice – kazao je Damir i dodao:

– Ukoliko dođe do otkazivanja US Opena i cijele američke turneje, taj meč bismo možda mogli odigrati i ove godine. Ja želim da igram, volim da se takmičim i nadam se da ćemo priliku koja se ukazala zbog otkazivanja mnogih turnira iskoristiti za jedan takav meč – završio je Damir.

Damirov otac je govorio i o statusu istaknutog sportiste za koji je Damir odbijen prije nekoliko godina uz obrazloženje da po stavkama koje nadležni smatraju mjerodavnim on ne ispunjava date uslove.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.