28/03/2024 12:18

Eldar Ćivić potpisao za Ferencvaroš!

Prethodnih dana se činilo će Ćivić svoju karijeru nastaviti u zagrebačkom Dinamu, mediji u Hrvatskoj su ga već vidjeli na pripremama u ‘modrom’ dresu, ali umjesto u Zagrebu na kraju je završio u Mađarskoj.

U posljednji tren Ćivić se predomislio i krenuo put Budimpešte, gdje je danas potpisao trogodišnji ugovor s tamošnjim prvakom Ferencvarošom, što je objavljeno i na zvaničnoj klupskoj stranici.

Nakon što je cijeli posao finaliziran Ćivić nije skrivao zadovoljstvo, uvjetima koji su mu ponuđeni više je nego zadovoljan, a u svom prvom intervjuu govorio je, između ostalog, o reprezentaciji te Muhamedu Bešiću koji je i sam u prošlosti nastupao za Ferencvaroš.

Ćivićev transfer je, prema nezvaničnim informacijama, rekordan za Ferencvaroš po pitanju odštete. O kojem se iznosu radi nije poznato, ali je rekord dosad držao Italijan Davide Lanzafame (31) koji je lani iz Honvéda doveden za odštetu 630.000 eura.

U redove Ferencvaroša je, podsjećanja radi, stigao iz praške Sparte, čiji je dres nosio od 2017. godine.

Kada je u pitanju Ferencvaroš, za ovaj tim su od fudbalera iz BiH ranije pored Bešića nastupali još Emir Dilaver, Mateo Pavlović, Emil Miljković…

Sportsport.ba

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.