28/03/2024 11:03

FIFA odbila žalbu Čelsija: Ništa od transfera u naredna dva prijelazna roka

FIFA je odbacila žalbu Čelsija na odluku o zabrani transfera igrača u naredna dva prijelazna roka.

Komitet za žalbe svjetske kuće fudbala u Cirihu podržao je prethodno donijetu odluku da se klubu iz Londona zabrani trgovina igračima u roku od godinu dana.

To praktično znači da Čelsi, ako odluka ostane na snazi, neće moći obavljati transfere igrača narednog ljeta i u januaru 2020.

Za očekivati je da će čelnici engleskog kluba sada pokušati pravdu pronaći na Sudu za sportsku arbitražu sa sjedištem u Lozani.

Klub također ima mogućnost da zatraži od Suda urgentnu presudu o zamrzavanju odluke o zabrani transfera tokom žalbenog procesa.

To bi im omogućilo da registriraju igrače koje bi doveli počevši od 11. juna kada počinje prijelazni rok u Engleskoj.

S druge strane, Čelsi ima mogućnost prodaje igrača, ali u tom slučaju i problem kako da ih zamjeni. Neki igrači su pred izlaznim vratima, poput Edena Azara (Hazard), a evidentno je da Kristijan Pulišić, koji je zimus kupljen, nije direktna zamjena za sjajnog Belgijanca.

Čelsi je inače prekršio propise FIFA 29 puta u transferima uglavnom mladih i nepunoljetnih igrača.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.