28/03/2024 18:02

FK Sarajevo je prije 35 godina osvojio drugu titulu prvaka bivše Jugoslavije

Na današnji dan, prije 35 godina, Fudbalski klub Sarajevo je osvojio drugu titulu prvaka bivše Jugoslavije.

– Bordo tim je postao prva ekipa van ”velike četvorke” kojoj je pošlo za nogom da osvoji više od jedne šampionske titule, istuči iz FK Sarajevo, koje je prvak bivše Jugoslavije bilo u sezonama 1966/67 i 1984/1985.

Sjajna generacija Sarajeva, po mnogima, i najbolja koju je bordo klub imao do sada, donijela je novu titulu u klupske prostorije.

– Sarajevo je tako postalo jedini bh. klub koji je osvojio dva naslova prvaka Jugoslavije. Za Sarajevo su te sezone nastupali: Miloš Đurković, Faruk Hadžibegić, Predrag Pašić, Slaviša Vukićević, Mehmed Janjoš, Ferid Radeljaš, Husref Musemić, Dragan Jakovljević, Mirza Kapetanović, Davor Jozić, Senad Merdanović, Nihad Milak, Zijad Švrakić, Edim Hadžialagić, Goran Jurišić, Ivica Vujičević, Tomislav Bošnjak, Dragan Božović, Vladimir Petković, Dejan Raičković, Esad Hošić i Agim Nikolić, podsjećaju iz sarajevske Titove 38b.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.