FK Tuzla City održao pressicu: “Dižemo glas zbog grada Tuzle i čovjeka koji ulaže u ovaj klub”

Badjija čeka i kazna od strane kluba

FK Tuzla City je u klupskim prostorijama održao najavljenu press-konferenciju povodom dešavanja na susretu 20. kola igranom na stadionu Asim Ferhatović Hase protiv FK Sarajevo.

Klupsko rukovodstvo FK Tuzla City je taj meč napustilo na poluvremenu utakmice nezadovoljno svim što se dešava na terenu. Bordo tim je utakmicu riješio u svoju korist s 6:2, a tuzlanski tim je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje nakon isključenja Badjija Badare.

Iz FK Tuzla City su poručili kako će se obratiti javnosti, a današnja pressica je počela u simboličnom terminu pet do 12, odnosno 11:55.

Na press konferenciji nije bio prisutan Azmir Husić koji je prvim reakcijama bio poprilično žustar koji je kazao da je bilo rasističkih uvreda na Badjijev račun te je kritikovao i suđenje Zorana Grbića.

Medijima se ispred Upravnog odbora obratio generalni direktor kluba, Sabahudin Vugdalić koji je također kritikovao sudiju Grbića.

“Bilo bi lijepo da pričamo o nekim drugim lijepim stvarima i pozitivnim, ali moramo i o negativnim stvarima. Ovo je stav UO Tuzla Cityja i ono što kažemo stojimo iza toga. Želimo se zahvaliti Sarajevu koji je bio odličan domaćin i želimo da im se zahvalimo na odličnom domaćinstvu”, kazao je Vugdalić.

“Danas smo ovdje zbog minorne osobe koja je delegirana da odradi posao kako treba. Ovdje da se ogradimo odmah ne govorimo protiv Saveza i sudijske organizacije jer tamo rade časni i pošteni ljudi. Zanimljivo je da je osoba koja je bila delegirana na centru, učinila da neke stvari ne budu kako treba, odnosno da se prelomi na nečiju stranu.”

“Ono što najviše boli nas je da smo u 20 kola četiri puta drastično oštećeni. Dižemo glas zbog grada Tuzle i čovjeka koji ulaže u ovaj klub. Iz poštovanja prema tom čovjeku mi smo odlučili da napustimo utakmicu, ali ne želimo da to trpimo.

“Još uvijek želim da kažem da to nije nista umjereno protiv FK Sarajevo, i tih ljudi, nego čisto zbog toga da se naglasi. Nismo ni protiv nikoga, nego da vas sve pogledamo u oči. Hvala vam što nas pratite časno i pošteno”, poručio je Vugdalić te najavio žalbu NFSBiH.

“Žalba na utakmicu ide zvaničnim organima Saveza, fudbaler Badji bit će kažnjen od disciplinske komisije kluba jer onakvo ponašanje ne priliči ni jednom našem fudbaleru”, dodao je on.

Sportski direktor Samir Muratović je poručio kako Tuzla City želi da se takmiči na terenu.

“Napravili smo dobar tim, odradili smo super stvari i želimo da se nadmećemo na terenu, a ne nekim drugim stvarima”, kratko je rekao Muratović.

Izvor: Sportsport.ba