29/03/2024 2:25

Glavaš podnio incijativu: Nagradite najbolje bh. košarkašice

Zastupnik u Parlamentu BiH i prvi kapiten fudbalske reprezentacije BiH, Vlatko Glavaš, podnio je zastupničku inicijativu u kojoj predlaže nadležnom ministarstvu i Vijeću ministara da nagrade veliki uspjeh ženske košarkaške selekcije BiH, koja se, podsjetimo, plasirala jučer u četvrtfinale Eurobasketa nakon trijumfa nad Hrvatskom.

“Ponovo svjedočimo da su naši sportisti najbolji ambasadori BiH. Naše košarkašice su već sad ostvarile najbolji rezultat u historiji bh košarke, obezbjedivši minimalno osmo mjesto na EURU u Evropi. Odatle i povod da našem Vijeću ministar uputim inicijativu i poziv da novčano nagradi i ovaj uspjeh BH sporta. Bit će to skromno priznanje ovim divnim djevojkama za radost koju su priuštili našim građanima, naveo je Glavaš u obrazloženju.

Bh. Zmajice će sutra od 18 sati u Strazburu odmjeriti snage sa Francuskom u četvrtfinalu EURA.

Inicijativa bivšeg kapiten Zmajeva

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.