Golubović: Cijela ekipa je živjela za pobjedu

Jedan od junaka jučerašnje pobjede Slobode nad Željezničarom bio je svakako golman Tuzlaka Adnan Golubović. U odlučujućim trenucima kada je meč lako mogao otići na stranu gostiju, Golubović je još jednom pokazao da je bez sumnje jedan od najkvalitetnijih čuvara mreže m:tel Premijer lige BiH.

Nadmudrio Zeca i Bekrića

Prvo je sjajno intervenisao u prvom poluvremenu kada je Ermin Zec bio u situaciji „jedan na jedan“, a nakon toga Golubović još jednom pokazuje koliko ga je teško nadmudriti iz penala. Ovoga puta jedanaesterac je odbranio iskusnom Samiru Bekriću, a čak je uspio i da osujeti njegov pokušaj nakon odbijene lopte.

– Čekao sam ga na liniji do posljednjeg trenutka, do momenta kada je uputio udarac – objašnjava Golubović.

Golmanu Slobode ovo je bio ukupno četvrti odbranjeni penal ove sezone. Prije Bekrića, uspio je ukrotiti udarce Tonija Jovića (Široki Brijeg), Gorana Brkića (Tuzla City) i Adnana Osmanovića (Olimpik). Ovoga puta Golubovićeva odbrana pokrenula je igru crveno–crnih koji su na kraju i upisali trijumf protiv Željezničara.

Hvala Dediću i Kukiću

– Bila je ovo stvarno teška utakmica. Nije lako odigrati ovakav meč nakon četiri uvodna poraza ovog proljeća. Ipak, cijela ekipa je živjela za pobjedu. Čestitam svima na ovoj velikoj pobjedi. Posebno bih se zahvalio treneru golmana Mirsadu Dediću i kolegi Luki Kukiću bez kojih sigurno ne bih branio na ovakav način, zaključio je Golubović.

Dnevni avaz