29/03/2024 12:12

Greške mogu proći protiv slabijih ekipa, ali ne i protiv Grka

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u tuzlanskom Mejdanu, u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, od selekcije Grčke rezultatom 65:70. Iako su poraženi, publika u dvorani aplauzom je ispratila bh. košarkaše kojima je malo nedostajalo za veliki preokret protiv iskusne grčke selekcije.

Selektor grčke reprezentacije Tanasis Skortopulos pohvalio je atmosferu u dvorani, a za utakmicu je rekao je da je bila čvrsta i puna kontakta.

– Ključna je bila druga četvrtina u kojoj smo stekli samopouzadnje. Kasnije smo prokockali 15 poena razlike, morali smo bolje reagovati kao iskusna ekipa. Čestitam BiH na dobroj utakmici, pokazali su da su dobar tim. Odbrana je odlučila ovu utakmicu, presudno je možda bilo što smo zaustavili igrača poput Miralema Halilovića – rekao je Skortopulos.

Selektor naših “Zmajeva” Vedran Bosnić također je istakao sjajnu atmosferu u Mejdanu i žao mu je što publika nije nagrađena pobjedom.

– Prvo ću se zahvaliti navijačima i igračima. Dali smo sve od sebe, ali napravili smo previše grešaka. To je razlika u iskustvu. Možda kod nekih slabijih ekipa to može proći, ali ne protiv Grka. Nismo pogodili neke zicere. Vratili smo se ipak, bili blizu, ali eto ipak nismo uspjeli. Šut za tri poena nam je bio loš i jedan od uzroka poraza, ali mene ipak bole promašaji koji su bili bliže košu. Grci su pokazali šta znači iskustvo – zaključio je Bosnić.

Naša selekcija nakon prva dva kola ima po pobjedu i poraz (Latvija 62:61, Grčka 65:70), a kvalifikacije za Eurobasket će nastaviti u novembru domaćim susretima protiv Bugarske i Latvije. Grci vode u grupi H sa oba trijumfa, Bugarska je na 1-1 i Latvija na 0-2. Nastup na EP-u osigurat će po tri prvoplasirane selekcije iz osam grupa.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.