HŠK Zrinjski pregazio FK Tuzla City na Tušnju (FOTO)

Zrinjski je imao potpunu kontrolu nad utakmicom u prvom poluvremenu. Ekipa Mladena Žižovića potpuno je razbila rivala i nakon 45 minuta su već završili meč.

Prvi gol na Tušnju postignut je u 19. minuti meča. Nakon lijepe akcije gostiju Bilbija spušta loptu glavom za Miloša Filipovića, a ovaj zabija za 0:1.

Nastavili su Plemići sa boljom igrom i u nastavku utakmice. U 27. minuti zamalo su postigli i drugi gol, ali je Ivančić sa jednog metra pogodio stativu.

Ipak, tri minute kasnije bilo je 0:2. Ognjen Todorović se lagano oslobodio odbrane protivnika i zatim je topovski pogodio za 0:2.

Imao je potom šansu i Jakovljević da zabije i treći gol, nije uspio. Domaći nisu napravili ništa pred golom Brkića, a u nadoknadi vremena Zrinjski dolazi i do trećeg gola. Tičinović poslužuje Filipovića, a ovaj zabija za 0:3.

Domaći su u nastavak meča ušli nešto ofanzivnije. Ipak, nisu uspjeli da kreiraju neku opasnu situaciju pred golom Brkića, da bi na drugoj strani Filipović u 60. minuti umalo došao do hat-tricka, ali udarac iz slobodnjaka ne pronalazi put do mreže.

Ramić je tri minute kasnije imao sjajnu šansu, no ne snalazi se dobro pred golom Plemića, da bi dvije minute kasnije Filipović ponovo prijetio, ovog puta pogađa stativu.

Otvoreno se igralo sa obje strane u nastavku utakmice. Ekipe su se smjenjivale u napadima, a Zrinjski je imao mnogo opasnije pokušaje. Tačku na ovaj meč je u 85. minuti postavio sjajni Miloš Filipović za konačnih 0:4.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Tuzla City – Zrinjski 0:4

FK Tuzla City: Muminović, Kostić, Karjašević, Kojić, Rugašević, Džafić, Badji, Nikolić, Nukić, Ubiparip, Maksimović.

HŠK Zrinjski: Brkić, Ćorluka, Zlomislić, Ivančić, Barbarić, Todorović, Jakovljević, Enin, Filipović, Tičinović, Bilbija.

Sportsport.ba