29/03/2024 3:24

Husić: Platio bih poštenog sudiju 50.000 eura, jer znam da bi moj klub izbacio Zrinjskog

Prvi čovjek Tuzla Cityja Azmir Husić bio je razočaran zbog ispadanja njegovog kluba iz Kupa BiH nakon poraza od Zrinjskog rezultatom 2:1, a on je u razgovoru za Klix.ba posebno podvukao da je njegov tim znatno oštećen u Mostaru i da su sistemski izbačeni iz takmičenja.

Zrinjski je golom Jakovljevića stigao u vodstvo od 1:0, u drugom poluvremenu je Ubiparip sjajnim golom iz slobodnog udarca poravnao na 1:1, a možda i ključni trenutak utakmice desio se u 74. minuti kada Crnkić uzima loptu Soldi, postiže gol za vodstvo gostiju, no sudija Sivac je svirao faul i poništio slavlje.

Husić je rekao da je FK Tuzla City u njegovoj glavi izbacio Zrinjski iz Kupa BiH te da je njegovim igračima ukradena pobjeda.

“Nema se tu šta pričati, a da se nije vidjelo. U Mostaru smo pokradeni i izbačeni smo s jednog puta preko kojeg se može doći do Evrope, a mislim da je to nekome bio i cilj. Taj put nam je uskraćen iako smo možda bili blizu, ali to je tako i bez obzira što se ne možemo pomiriti s tim, moramo ići dalje i to je tako. Mislimo da smo oštećeni i da nam je ukradena pobjeda, mi smo u mojoj glavi izbacili Zrinjski iz Kupa BiH, a to ću isto reći svojim igračima. Dalje nek bude šta bude, nadam se da će Željezničar osvojiti ovo takmičenje, mi nemamo ništa od žalbi i samo možemo stvoriti dodatni trošak jer je odgovor uvijek isti – ‘ništa se ne može promijeniti’. Mi nemamo ništa od toga što će neko suspendovati sudiju, kada bi to bilo do kraja karijere onda bih bio zadovoljan, ali to sigurno neće biti tako. Ovdje je najveći strah od toga da će Tuzla City izboriti Evropu, a svi mi koji pratimo nogomet znamo da je to istina”, rekao je Husić za Klix, te se opet osvrnuo na utakmicu protiv Sarajeva iz prvog kola druge polusezone:

“Najgore od svega je što bh. sudije znaju suditi, ali oni sude direktno i prave namjerne greške, rekao bih diktatorske jer im neko tako naredi. Pričali smo o Sarajevu, prvoj utakmici kojoj smo izgubili, a niko neće da kaže da je kod njihovog prvog gola navučen korner, pa nakon toga aut, nakon čega smo primili gol. Nakon toga sudija nije svirao čist prekršaj poslije kojeg je morao dati crveni karton igraču Sarajeva, ali zato ga nije ni svirao da bi mi ostali s igračem manje. Što bi rekao naš trener, nismo mi Real Madrid, a u ovoj državi kome se pruži 10 posto bolje suđenje, on će biti prvak”, smatra Husić.

Husić je rekao da je spreman platiti 50.000 eura po meču da mu u ključnim utakmicama sezone sude sudije iz inostranstva.

“Mislim da idemo traljavim putem kada je u pitanju suđenje, a pravi put bi bio da se sudije motivišu kroz bolje plaćanje. Moramo imati pravnu komisiju koja će ravnoravno birati sudije, a samo dobrom ocjenom da mogu biti u konkurenciji za neki naredni meč. Na kraju krajeva, ako nemamo dobrih sudija, možemo dovesti sudije iz drugih država da sude utakmice koje su od velikog rizika. Neće sigurno neki sudija iz Njemačke, Italije ili Austrije stati na stranu Zrinjskog, on će doći tu da pokaže pravdu i pokuša donijeti najbolje odluke. Ja bih platio sudije 50.000 eura da sude pošteno jer znam da bi moj klub izbacio Zrinjski. Ako Savez nema novca, onda mogu ponuditi klubu da on to isfinansira. Ja bih to odmah prihvatio i da sam to imao na Koševu, bio bi u borbi za prvo mjesto i u polufinalu Kupa BiH”, kazao je Husić.

Za kraj, Husić je rekao da na Grbavici u narednom kolu, ali i svakom drugom stadionu očekuje uslove kakve njegov klub pruža na Tušnju, gdje Tuzla City dočekuje svoje protivnike.

“Sve se to može sprovesti, ali to nikome ne paše da jedna Tuzla City radi dobre stvari. Vjerovatno je to povezano s glasovima u Savezu, od podrške klubova, ne znam više ni šta se ovdje radi… Na Grbavici očekujem jedino da moj klub ima uslove za igru, iste onakve kakve mi pružamo svima na Tušnju. Eto samo takvi, mogu i pet posto manji, ali samo neka su ravnopravni. Mi na Tušnju apsolutno svakom klubu maksimalno izađemo u susret, dočekamo ih lijepo, osiguramo ručak ili večeru, parking, mjesto u VIP loži, sigurnost i komfort”, rekao je za kraj Husić.

Tuzla City se trenutno nalazi na petoj poziciji na tabeli sa 35 osvojenih bodova, sedam manje od Sarajeva koje je na prvom mjestu sa 42 osvojena boda.

(klix.ba)

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.