20/04/2024 12:52

Igrač za velike domete

Fudbalski reprezentativac BiH Haris Duljević (25) predstavljen je kao novi igrač francuskog prvoligaša Nima, gdje je stigao iz njemačkog drugoligaša Dinamo Drezdena.

To je svakako veliki korak naprijed u njegovoj igračkoj karijeri, od kojeg će putem FIFA fonda solidarnosti koristi imati i bh. klubovi u kojima je napravio prve fudbalske korake i sazrijevao za evropsku scenu. Olimpik, Čelik i Sarajevo podijelit će 35.000 eura.

Potpisao je trogodišnji ugovor, a za novi tim debitirat će 11. avgusta protiv prvaka Francuske PSG-a.

Haris Duljević rođen je 16. novembra 1993. godine u Sarajevu. Fudbalsku abecedu naučio je u sarajevskom Novom Gradu, da bi 5. avgusta 2009. bio preregistriran za FK Olimpik, ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji. Igrao je i za Čelik, odakle se vratio na sarajevsku Otoku. Od 1. jula 2014. kao slobodan igrač prešao je u FK Sarajevo, gdje je proveo tri godine, da bi potom otišao u Drezden, također bez odštete.

Za A-reprezentaciju BiH debitirao je 2016. godine i do sada je odigrao 19 utakmica u kojima je postigao jedan gol

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.