29/03/2024 12:24

Italijani analiziraju, Džeko ni protiv Napolija neće biti fit

Petnaest dana nakon prvog pozitivnog brisa, Edin Džeko još nije izašao iz problema s koronavirusom, piše “Corriere dello Sport” u svojoj analizi onoga što je se dogodilo kapitenu Rome, ali i najavljuju ono što je pred njim.

– I dalje je teško znati vrijeme oporavka, jer to ovise o tome kada će se organizam riješiti virusa. Nakon što je propustio Đenovu, morao je odustati i od meča protiv Parme, a gotovo sigurno neće igrati ni u Klužu. Nada Rima je da se on vrati u Napulj, ali nezamislivo je da Džeko može biti sto posto u toj utakmici, pišu Italijani, a onda to obrazlažu:

– Od potvrđivanja zaraze, koje datira od petka, 6. novembra, Džeko je pažljivo pratio protokol koji predviđa izolaciju na 10 dana. Neposredno nakon toga, jedanaestog dana, uradio je novi test koji je bio pozitivan. Džeko je sada dobro, toliko da već nekoliko dana trenira sam u svojoj vili, ali virus je još tu. Da bi napustio kuću i povratio normalu, morat će napraviti negativni test na dva brisa. Dakle, u osnovi sutra započinje novi postupak. Nakon što prođe dva testa bez problema, Džeko će se moći vratiti treningu s ekipom, ali vremena je sve manje. Čak i da ponovno počne s treninzima od utorka ili srijede, do utakmice Napolija ne bi imao puno treninga da bi se vratio u puni kapacitet, mišljenja si u “Corriere dello Sport”

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.