Bijelinci su na kraju poraženi sa 1:2 i ostali su u opasnoj zoni. Bio je to novi poraz za trenera Vladu Jagodića, koji je nedavno sjeo na klupu Bijeljinaca, naslijedivši Darka Nestorovića, piše SCsport. Jagodić se ponovo osvrnuo na suđenje u Premijer ligi BiH i poručio kako bi neko trebao istražiti stvari koje se dešavaju.

– Mi smo danas razmišljali o drugim stvarima. Ja sam uvijek bio sportista i uvijek ću čestitati. Padali su na glavu da nas dobiju i izbace. Momci plaču u svlačionici i to se mora analizirati. Nadam se da će klub poduzeti neke stvari. Ne mogu izaći iz svojih okvira, ali treba se analizirati – kaže trener Radnika i nastavlja:

– Nismo toliko dobri bili u prvom dijelu, ali smo došli do vodstva onako kako smo spremali. Spremio sam tri izmjene i možda bi bilo bolje da sam odmah to uradio. Nažalost, strah od vodstva, uvukli smo se gdje ne treba, pravimo prekršaj za penal. Nije niko prigovarao, ali ovo poslije treba pogledati.

Svako se služi onim čime treba da se služi, a mi nismo imali to. Kod 1:1 se nosi taj rezultat do kraja, imamo kvalitetnije izmjene, ali drugi gol je presjekao sve. Vidjeli ste, imao sam najteži zadatak da od službenih lica odmaknem igrače. Oni moraju u svlačionicu da uđu i da pripremamo utakmice, a ovo neko drugi treba da istražuje.

Mladen Žižović, trener Slobode, smatra da je njegov sadašnji klub zasluženo slavio, a bivšem (dugo je sjedio na klupi Radnika) poželio mnogo sreće u borbi za opstanak.