28/03/2024 21:49

Jesu li Englezi uspjeli skovati plan: Kada će se igrati prvenstvo

Liga koja zarađuje daleko najviše novca od TV prava je engleska Premijer liga, pa je logično da je jako pogođena pandemijom koronavirusa baš zbog te činjenice da tamošnji klubovi ubiru na stotine miliona eura zahvaljujući prenošenju njihovih utakmica.

Kada će Englezi nastaviti s nogometom, pitanje je koje ne brine samo fanove na Otoku nego i milione onih širom svijeta koji iz vikenda u vikend konzumiraju Premijer ligu.

Prema posljednjim informacijama koje su se pojavile u engleskim medijima, Engleski nogometni savez (FA) ne želi prekinuti prvenstvo već će insistirati da se ono, kad to dozvole prilike, nastavi. Ukoliko se situacija s koronavirusom ne smiri, Englezi su spremni nastaviti s nogometom u julu.

Igrali bi bez gledalacaa i računaju da bi im za preostalih devet, odnosno 10 kola (neki klubovi su odigrali 28, neki 29 utakmica prije prekida prvenstva) trebalo biti dovoljno između četiri i šest sedmica.

Ostaje nejasno šta bi bilo sa FA kupom, najstarijim nogometnim takmičenjem na svijetu koje je doguralo do četvrtfinala.

U svjetlu subotnje najave predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, koji je, između ostalog, rekao da je UEFA spremna na pomicanje termina na startu nove sezone, vjerovatno bi se onda dogodilo da bi Englezi, a i mnogi drugi, čim završe s ovom sezonom započeli pripreme za novu.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.