17/04/2024 0:25

Kadeti pobjedom otvorili kvalifikacije za Euro

NOGOMET Golijada u Zenici

Slijede utakmice s Islandom i Ukrajinom

Kadetska reprezentacija danas je odigrala prvu utakmicu kvalifikacija za naredni Evropsko prvenstvo, protivnik su im bili kadeti Gibraltara.

Oko 250 gledalaca u Trening centru NSBiH nije dugo čekalo na vodstvo naših „Zmajića“. Nemanja Jović u 9. minuti sjajno šutira s dvadesetak metara i pogađa gornji lijevi ugao golmana Bredli Avelano (Bradley Avellano) za 1:0.

Samo četiri minute naši kadeti udvostručuju prednost. Amar Dedić je šutirao iskosa s desne strane, a Samuel Jeo (Yeo) nespretno uklizava i postiže autogol.

Sergej Vitonji u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena dolazi do lopte u šesnaestercu gostiju i s desetak metara pogađa za 3:0. U 65. minuti Liroj Markez (Leeroy Marquez) u kaznenom prostoru Gibraltara srušio je Samira Mujkanovića.

Avelano je odbranio jedanaesterac Mujkanoviću, koji se za promašaj iskupio u narednoj minuti asistencijom Ajdinu Jusupoviću, koji pogađa za 4:0. Nakon kornera u 69. minuti gužvu koristi Omar Beća i s pet metara postiže peti gol za našu reprezentaciju.

U 78. minuti Aleksa Radmilović asistira Drlji, koji s desetak metara pogađa za 6:0. Dvije minute kasnije Mujkanović bježi odbrani gostiju, zaobilazi golmana i pogađa za 7:0. Nakon asistencije Radmilovića, Jusupović postiže svoj drugi gol, a osmi za našu ekipu u 83. minuti.

Selektor Zoran Erbez je na teren poslao ovaj sastav: Ćetković, Dedić (54. Mujkanović), Bobarič, Duraković (62. Šuvalija), Pisar, Drina, Radmilović, Vitonji (54. Živković), Gasal (54. Drljo), Jović (62. Jusupović) i Beća.

U narednom kolu koje je na rasporedu u subotu (13. oktobar) naši reprezentativci će u Zenici igrati sa selekcijom Islanda. Utakmica počinje u 15 sati, a ulaz je besplatan.

Dnevni Avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.