18/04/2024 19:26

Konačni kraj trakavice: Džeko produžio ugovor s Romom

Edin Džeko produžio je ugovor s Romom.

Nakon silnih previranja i špekulacija o tome gdje će nastaviti karijeru, potvrda je stigla iz italijanskog kluba.

Naš as vjernost je produžio do 2022. godine.

– Posljednjih nekoliko sedmica sam shvatio koliko klub želi da ostanem ovdje. Moji razgovori sa čelnicima kluba, posao koji smo radili s trenerom, odnos s mojim saigračima i ljubav navijača ponovo su učinili da shvatim šta sam naučio tokom ove četiri godine. Ovdje imam sve što mi je potrebno da osvojim nešto i presretan sam što ću ovdje ostati još neko vrijeme – kazao je Džeko.

Naš as pridružio se Romi u ljeto 2015. U četiri sezone s klubom postigao je 87 golova u 179 nastupa, i sedmi je na klupskom popisu vodećih strijelaca svih vremena.

– Prije nego što smo prošlu sezonu čak i završili, donijeli smo odluku: Edin će biti jedan od stubova na kojem ćemo graditi našu novu ekipu – rekao je izvršni direktor kluba Gvido Fijenga (Guido Fienga).

Edin je prvi igrač koji je ikada postigao 50 pogodaka u tri najveće europske domaće lige (Bundesliga, Premier liga i Serie A). Džeko je postigao i preko 50 golova na međunarodnoj razini. Bio je najbolji strijelac Serie A tokom sezone 2016-17.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.