Mladost je rezultatom 2:0 na svom terenu savladala favorizirani Tuzla City, dok je Krupa u kanjonu Vrbasa nadigrala Slobodu 1:0 i uhvatila priključak u borbi za opstanak.

U 11. minuti Mladost je povela. Hiroš je matirao Muminovića nakon što je u šesnaestercu oduzeo loptu Nukiću, šutirao iz prve i precizno pogodio suprotni ugao.

Vladić je u 33. minuti izašao sam ispred golmana gostiju, ali Muminović je izašao kao pobjednik. Četiri minute kasnije Tuzla City mogao je doći do izjednačenja kada je Ramić poslije kornera glavom pogodio stativu.

Domaći su mogli povećati prednost u 43. minuti, a udarac Hadžića glavom zaustavila je prečka. Minut poslije dosuđen je penal za Tuzlake nakon duela Nukića i Handžića, a golman Velić odbranio je udarac Mišića sa bijele tačke.

Sedam minuta igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno igračima Mladosti da dođu do drugog gola. Dugu loptu pratio je Vladić, Muminović bespotrebno napustio golmanski prostor, što je iskoristio fudbaler Mladosti i prebacio loptu u praznu mrežu.

Rezervista Crnkić imao je odličnu priliku u 67. minuti da smanji deficit, ali Velić je danas bio sjajan. Pokušavala je Tuzla City stići do pogotka, Mladost je bila opasna iz kontranapada, ali promjene nije bilo.

Ovo je prvi poraz Husrefa Musemića na klupi Tuzla Cityja u Premijer ligi BiH. Mladost je upisala važan trijumf i skočila na osmo mjesto na tabeli sa 28 bodova. Opstanak je sve bliže.

Krupa je nanijela 15. ovosezonski poraz Slobodi i ravnoporavna se uključila u borbu za opstanak. Domaći tim je slavio 1:0, a jedini gol na meču postigao je Mandić u 25. minuti. Prethodno je dosuđen penal za Krupu koji je skrivio Maksimović, Golubović je odbranio udarac, a Mandić natrčao na loptu i pospremio je u mrežu.

Krupa ima 19 bodova i zauzima posljednje, 12. mjesto, na tabeli. Sloboda ima 25 bodova i na devetoj je poziciji.

Od 18 sati na Koševu se sastaju Sarajevo i Borac.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore