29/03/2024 5:59

Liverpul izgubio drugu utakmicu zaredom: Klopu ne pomažu ni Salah, Mane, Van Dajk…

Liverpul je u subotu na gostovanju Votfordu (0:3) pretrpio prvi poraz u engleskoj Premijer ligi u fudbalu nakon serije od 45 utakmica u kojima nije izgubio. Sada je za ekipu aktuelnog prvaka Evrope uslijedio novi udarac i to u osmini finala engleskog FA kupa.

Iako je večeras na teren Stemford bridža u Londonu izveo respektabilan sastav, za razliku od nekih ranijih utakmica u Kupu u kojima je testirao mlađe snage, trener “Redsa” Jirgen Klop (Jurgen Klopp) nije uspio izbjeći poraz protiv domaćeg Čelzija (0:2).

Vilijan (Willian) u 13. minuti i Ros Barkli (Ross Barkley, 64) bili su strijelci za “Plavce” protiv kojih zvijezde poput Sadija Manea, Virdžila van Dajka (Virgil van Dijk), Fabinja (Fabinho), Takumija Minamina, te u finišu i Roberta Firmina, Džejmsa Milnera (James) i Mohameda Salaha, ovog puta nisu imale pravi odgovor.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.