29/03/2024 0:34

Messi: Došao sam zbog osvajanja titula, igrat ću s najboljim igračima svijeta

Argentinska fudbalska zvijezda Lionel Messi predstavljen na današnjoj konferenciji za medije kao novi član francuskog Paris Saint Germaina (PSG).

On se u društvu predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelaifija obratio novinarima na stadionu Park prinčeva u Parizu i tom prilikom poručio kako je uzbuđen zbog novog poglavlja u svojoj karijeri.

Dodao je kako jedva čeka upoznati navijače i igrati s Mbappeom i Neymarom.

– Veoma sam sretan. Ludo je. Igraću s najboljim igračima na svijetu i to je uvijek dobro – poručio je.

Zahvalio se upravi PSG-a na tome što su “brzo i lako sve riješili”, te je dodao da je sretan što je u ambicioznom klubu i spreman je boriti se za sve trofeje.

– Želim nastaviti s osvajanjem titula i zbog toga sam došao. Hvala Parižanima za doček, bilo je ludo – poručio je Messi.

Prvi čovjek PSG-a Al-Khelaifi je izjavio da je ovo historijski dan za svjetski fudbal.

– Svi znaju Lea – on je jedini fudbaler koji je osvojio šest Zlatnih lopti. To će biti vrlo uzbudljivo za naše navijače i ljubitelje fudbala širom svijeta – rekao je Al-Khelaifi.

Messi je u utorak potpisao dvogodišnji ugovor s francuskim prvoligašem, uz opciju produženja na treću godinu.

Stotine navijača PSG-a okupilo se jutros ispred stadiona u francuskom glavnom gradu Parizu kako bi dočekali najveće pojačanje u historiji kluba.

Argentinac je nakon 21 godine provedene u Barceloni morao napustiti katalonski klub, koji se našao u finansijskim problemima. Navodno je bio postignut dogovor o njegovom ostanku na Camp Nou, ali su iz kluba u prošli četvrtak objavili da “finansijske i strukturne prepreke” znače da se dogovor ne može realizovati, zbog čega je Messi otišao kao slobodan igrač.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.