29/03/2024 11:33

Miralem Pjanić drži ključ prijelaznog roka

Kako pišu italijanski mediji Miralem Pjanić je na izlaznim vratima Juventusa. Njega Juventus drži kao kartu u razmjeni za Maura Ikardija (Icardi). Uz novac i Pjanića, italijanski prvak bi želio da završiti posao oko Argentinca koji je opsesija kluba.

Trener Mauricio Sari (Maurizio Sarri) traži svog vezistu, Žorginja (Jorginho) kojeg je odveo u Čelzi iz Napolija, Juventus je saznao cijenu, 50 miliona eura čini se da je to suma koju mogu platiti. Iz Čelzija žele i lijevog beka Emersona Palmijerija koji bi zamijenio Aleksa Sandra (Alex), i njega je Sari trenirao među “Plavcima”.

Klub ima još namjeru da se oslobodi Daglasa Košte (Douglas Costa), a mogli bi još neki igrači biti dio trampe za Ikardija sa PSG-om.

Ali svi se slažu, ključ drži Pjanić, njegovim odlaskom praktično bi počela velika transformacija tima, sa Dibalom kao liderom u sredini (Dybala). Ronaldo će, kako pišu danas italijanski mediji ostati do 2022. Kijelini (Chielini) i Bufon (Buffon) su ponovo produžili ugovore, ostaće još uvek stubovi svlačionice.

Uz to, Juvntus bi htio i Pola Pogbu (Poul), ali ne namjeravaju platiti 80 miliona eura koliko traži Junajted.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.