28/03/2024 18:02

Nalić: Emocije postoje, ali zaposlenik sam FK Tuzla City i moj cilj su tri boda! (FOTO)

“Što se tiče utakmice koja nas očekuje, nazvali ste je derbi, a odmah znate šta znači derbi. Sve su opcije moguće, to su specifične utakmice. Ako mene pitate, to je za mene takmičarska prvenstvena utakmica i kao takvoj pristupam. Prvenstvo je to utakmica za bodove, te jedan segmenat našeg puta ka krajnjem cilju”, kazao je Nalić.

Da li će biti posebnih emocija kod vas?

“Normalno da hoće. To je klub koji sam trenirao i klub koji je dio moje porodične tradicije. Emocije postoje, ali ja sam uposlenik FK Tuzla City. Moj jedini cilj je osvojiti tri boda”.

 

Publike neće biti, koliko je to problem klubovima?

“Neke su oštetile te mjere, a nekima pomogle. Klubovi koji imaju armiju navijača su oštećeni… Npr. u Švedskoj ligi manji klubovi su dosta uspješniji jer nisu baš ovisni o armiji navijača. Veliki npr. imaju problema, jer su im navijači 12-ti igrač. Meni navijači nedostaju, volim kada ‘kuha’ sa svih strana. Nažalost, sada ih neće biti, to će biti veliki hendikep za cijelu utakmicu”.

Medijima se obratio i Nikolić.

“Drago mi je što ću biti dio jednog ovakvog derbija. Derbi budi posebne emocije, očekujem da nam te dodatne emocije pomognu i da osvojimo tri boda. Želimo dati maksimum i pokazati da smo bolja ekipa od Slobode”, jasan je bio Nikolić.

U nedjelju se na stadionu Tušanj igra gradski derbi između FK Tuzla City i FK Sloboda.

Tekst: sportsport.ba

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.