19/04/2024 5:34

Nam pohvalio Premijer ligu BiH

Većinski vlasnik upravljačkih prava FK Sarajevo Ngujen Hoai Nam ( Nguyen) smatra da su Premijer liga BiH te lige u Mađarskoj i Portugalu odlično mjesta za razvoj igrača iz Vijetnama.

– Ukoliko igrači iz Vijetnama ne budu išli u Evropu, neće se moći razvijati. Odlasci Van Haua, Truonga, Anha i  Phuonga u strane zemlje su korak naprijed za vijetnamski fudbal, rekao je Nam za “Thanh Nien” te dodao:

– Van Hau i fudbaleri iz Vijetnama bi trebali izabrati manje popularna takmičenja u Evropi poput BiH, Portugala ili Mađarske, prije nego što će razmišljati engleskoj Premier ligi, španskoj Primeri, italijanskoj Seriji A, njemačkoj Bundesligi.

Nam je, između ostalog, pohvalio i takmičenje u Premijer ligi BiH naglasivši kako je nekolicina igrača koji su ostavili traga u evropskom fudbalu – poput Edina Džeke, nastupala u bh- takmičenju.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.