29/03/2024 13:43

NBA pokrenuo istragu protiv Kajrija Irvinga

Zvijezda Bruklin Netsa Kajri Irving (Kyrie), koji je propustio nekoliko utakmica zbog osobnih razloga, postao je predmetom istrage u NBA zbog kršenja anti-COVID 19 protokola nakon što je objavljena videosnimka na kojoj je on bez maske na jednoj proslavi.

Prema televizijskoj stanici ESPN, koja se poziv na izvore unutar kluba, Irving, čiji razlozi za propuštanje tri utakmice nisu poznati, neće se na košarkaške terene vratiti ni ove sedmice. Netsi igraju u srijedu protiv Njujork Niksa i u subotu protiv Orlanda.

Na spornoj snimci se vidi kako Irving pleše na proslavi rođendana svoje sestre bez maske. A to je kršenje anti COVID-19 protokola NBA koja zabranjuje igračima da idu u noćne klubove, barove i druga mjesta na kojima ima više od 15 osoba.

– Obaviješteni smo o videosnimki na kojoj se vidi Kajri Irving na obiteljskoj proslavi. Istražujemo okolnosti te večeri s Kajrijem i NBA da utvrdimo je li poštivao zdravstvene i sigurnosne protokole lige. Trenutno još nije s ekipom zbog osobnih razloga – izjavio je menadžer Netsa Šon Marks (Sean), dodajući da datum Irvingovog povratka na terene još nije poznat te kako će košarkaš dobiti priliku da objasni svoj izostanak, prenosi Hina.

Prema pravilniku NBA ukoliko igrač propusti jednu utakmicu nakon što je prekršio anti-COVID 19 protokol, on gubi 1/816 svoje plaće. Kako Irvingova plaća ove sezone iznosi 33,46 milijuna dolara, to bi za njega značilo gubitak od 410.000 dolara po utakmici.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.