18/04/2024 6:24

Nogometaš znao da ima koronu, odigrao utakmicu i zarazio 20 igrača

Nesvakidašnji slučaj neodgovornosti jednog fudbalera stiže nam iz Bugarske, tačnije iz ekipe Carsko Selo, čiji je stoper, Marton Kavdanski (33) odigrao utakmicu iako je znao da je pozitivan na koronavirus.

Iskusni fudbaler bugarske ekipe nije mario za to što su testovi pokazali da je pozitivan, već je izašao na teren na utakmici sa ekipom Černog Mora iz Varne.

Posljedica svega je da je čak 16 igrača gostujuće ekipe, koja je pobijedila sa 4:1, sada pozitivno na koronavirus, a prisustvo virusa utvrđeno je i kod četvorice njegovih saigrača.

Cijela ekipa Černog Mora je u karantinu, kao i igrači Carskog Sela koji su zaraženi, a posljedica je da će stadioni do daljnjeg biti zatvoreni za sve. Zaražen je i vlasnik Carskog Sela, Stojne Manolov.

– Ne znam ni sam šta se dogodilo. Sve mi je to sumnjivo…Najčudnije je da nemam nikakvih simptoma, osjećam se dobro i zato sam riješio da igram utakmicu – rekao je Kavdanski.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.