28/03/2024 23:40

Novi Pazar istupio iz Rukometne lige Srbije

Kada navijači Novog Pazara naprave incident policija odmah privodi navijače po kućama, a kada se Pazarci napadaju, niko ništa ne preduzima.

Upravni odbor Rukometnog kluba novi Pazar donio je danas odluku da istupi iz rukometne Superlige Srbije  nakon sinoćnje utakmice sa Crvenom Zvezdom odigranom u Beogradu, javlja Nova.rs.

Podsjetimo, navijači Crvene zvezde skandirali su “Ratko Mladić”, “poturice” i druge uvredljive nacionalističke parole te podigli transparent u znak podrške Mladiću. Delegati utakmice nisu reagovali.
Husein Memić, član upravnog odbora rukometne Arkus Superlige,  kazao je i to kako će napustiti mjesto člana Upravnog odbora Lige i da će podnijeti ostavku na funkciju koju obavlja u Rukometnom savezu Srbije, prenosi Nova.rs.
Istakao je i istakao da su ga pozvali sponzori koji su rekli da više ne žele da pomažu klub zato što utakmica nije prekinuta.
Naveo je kako su ljudi iz kluba žalili delegatu, koji je na te žalbe odgovorio riječima da ne čuje skandiranje “Ratko Mladić“, već da čuje samo povike “Napred Zvezda“, te istakao da su bili istaknuti transparenti upućeni protiv Bošnjaka i da na te povike i transparente niko nije reagovao.
Memić je rekao da iza kluba i navijača iz Novog Pazara ne stoji ministar policije koji se odmah oglasi da okrivi Pazarove navijače, ali kada su u pitanju navijači Zvezde ili Partizana tada država šuti.
On je istakao da kada navijači Novog Pazara naprave incident policija odmah privodi navijače po kućama, a kada se Pazarci napadaju, niko ništa ne preduzima.
Također, Memić je rekao da je sve počelo od fudbalske utakmice u Pazaru kada je gostovao Partizan, i kada su navijači iz Beograda skandirali na nacionalnoj osnovi i od tada pa sve do ove utakmice gdje god gostuju ekipe iz Novog Pazara budu napadane na nacionalnoj osnovi.
Očekuje da će odluka o istupanju iz Superlige biti potvrđena na sjednici koja će biti održana u četvrtak.
Politički.ba

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.