Očekuje ga žestoka kazna: Fudbalski reprezentativac prekršio karantin i pijan upravljao vozilom

Veznjak Velington feniksa Tim Pejn (Payne) uputio je izvinjenje nakon što je prekršio karantin tokom pandemije koronavirusa u Australiji, kada je u pijanom stanju upravljao vozilom za golf ulicama Sidneja. Pejna i njegovog saputnika u bagiju, saigrača Olivera Sejla (Sail), očekuju drastične sankcije zbog bijega iz karantina u ranim jutarnjim satima u utorak.

– Nevjerojatno mi je žao i nevjerojatno mi je neugodno – rekao je Pejn za novozelandski radio Sport.

Fudbaleri novozelandskog Feniksa bili su u izolaciji u Sidneju u nadi da će moći igrati australsku A-ligu, kao jedini strani klub, ako se takmičenje nastavi pred praznim tribinama.

No, sezona je otkazana, a ekipa se vratila kući. Novozelandski reprezentativac Pejn (26) rekao je da su njegovi saigrači pili u zabačenom dijelu sjevernog Sidneja, kada su on i Sejl odlučili uzeti vozilo za golf.

Izvještaji navode da ih je policija zaustavila pet kilometara dalje od mjesta gdje je smještena ekipa, a Pejn je bio pozitivan na alkotestu. Nogometni savez Australije (FFA) saopćio je da istražuje i veoma ozbiljno shvata ovaj slučaj.

– Ako se ustanovi da je došlo do bilo kakvog prekršaja, FFA će brzo djelovati u skladu s kodeksom ponašanja – navedeno je u saopćenju.

Dnevni avaz