Omladinci Slobode potpisali profesionalne ugovore

Nedim Avdić i Tarik Kapetanović potpisali su svoje prve profesionalne ugovore za tuzlanskim crveno–crnim. Osamnaeestogodišnji stoper i sedamnaestogodišnji veznjak nisu krili radost…

– Velika mi je čast što sam potpisao ugovor sa Slobodom, poručio je talentovani Avdić i dodao:

– Ovdje sam već pet godina i sretan sam što sam postao dio prvog tima. Na meni je sada da nastavim vrijedno raditi i trenirati i nadam se da ćemo u budućnosti dobijati priliku da pokažemo šta znamo. Također, nadam se da će se uskoro i navijači vratiti na tribine stadiona pa da se zajedno radujemo pobjedama.

Tarik Kapetanović takođe se nada da će u dogledno vrijeme sa uspjehom nastupati za prvi tim crveno–crnih.

– Presretan sam što sam potpisao ugovor za klub u kojem sam ponikao. Zahvalio bih se treneru Amiru Spahiću koji je vjerovao u nas, ali i Adnanu Osmanhodžiću i stručnom štabu prvog tima koji su nam bili podrška. Već treniramo sa prvim timom i mogu reći da smo odlično prihvaćeni od starijih kolega koji nam savjetima pomažu da napredujemo, istakao je Kapetanović.

Avdić igra na poziciji stopera, a u jesenjoj polusezoni upisao je 13 nastupa za juniore u Omladinskoj premijer ligi BiH, te postigao tri gola. Za seniore je nastupao u prvoj postavi u više prijateljskih utakmica tokom priprema kao i u generalci protiv prijedorskog Rudara.

S druge strane, Kapetanović igra na pozicijama zadnjeg veznog i lijevog beka. Za juniore je upisao 13 nastupa u Omladinskoj premijer ligi BiH, uz jedan postignuti gol i tri asistencije. Za prvi tim je također dobijao značajnu minutažu u pripremnim susretima…