Oštećeni vizuali na stadionu Tušanj u Tuzli

Nakon postavljanja vizuelne prezentacije na istočnom dijelu stadiona Tušanj, u protekloj noći došlo je do vandalizma i dijelovi prezentacije su oštećeni.

Slučaj je prijavljen nadležnim organima, a u toku dana će se u saradnji sa JU “Gradski stadion” Tušanj uraditi i postavljanje video nadzora u cilju zaštite imovine.

Tim povodom su se oglasili i iz FK Sloboda.

– Treba istaći da je ovo samo još jedna od mnogobrojnih opstrukcija i napada koji doživljavamo u prethodnom periodu, a sve u cilju sistemskog urušavanja institucije FK Sloboda. Da stvar bude gora, ti napadi i opstrukcije najviše dolaze od ljudi koji su na neki način bili vezani za FK Sloboda, a sada su izvan nje. Također, treba napomenuti da je poslana prijava/upit na adrese NFS BIH vezano za pomenutu vizuelnu prezentaciju u toku jučerašnjih prijepodnevnih sati, a sve u cilju diskreditovanja historije FK Sloboda.

Ovim putem objavljujemo da ćemo se još više truditi da na svakom koraku Grada Tuzle bude prisutna FK Sloboda i na tom putu nećemo odustajati jer niko ne može da poništi 100 godina tradicije i ogroman broj ličnosti koji su svojim radom i zalaganjem stvarali nešto što se zove FK Sloboda – istakli su iz ovog kluba.