28/03/2024 20:25

Pet godina od ubistva velikog Željinog navijača Mirze Raščića

– Danas se navršava pet godina od ubistva našeg navijača Mirze Raščića. S ljubavlju i ponosom čuvamo uspomene na tebe, objavio je Fudbalski klub Željezničar.

Podsjetimo, na današnji dan prije pet godina u prostorijama Udruženja navijača na stadionu Grbavica, 16. aprila 2015. godine, ubijen je Mirza Raščić, vjerni navijač “Plavih”.  Na njega je pucao Izudin Tahirović iz Sarajeva, koji je presudom Vrhovnog suda FBiH zbog ovog ubistva osuđen na 17 i po godina zatvora. U tom trenutku, Mirza je bio zadužen za prikupljanje novca radi organiziranog odlaska navijača FK Željezničar na gostujuću utakmicu kluba.

Tahirović je, znajući da se Raščić nalazi unutra, ušao u prostorije i iz neposredne blizine prema njemu ispucao četiri hica iz pištolja.  Pola sata kasnije, Mirza je preminuo na putu prema sarajevskom Kliničkom centru.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.