29/03/2024 3:29

Poznat sudija koji će dijeliti pravdu na meču između BiH i Finske

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) donijela je odluku o tome koji će sudija dijeliti pravdu na meču između BiH i Finske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Radi se o Slovaku Ivanu Kružliaku, koji je ove sezone sudio na ukupno 10 utakmica u svim takmičenjima. Pravdu je dijelio na sedam mečeva slovačkog prvenstva te je sudio i na susretu između PSV-a i Sportinga u okviru Evropske lige.

Njemu će asistirati sunarodnjaci Tomaš Somolani i Branislav Hancko, dok će i četvrti sudija biti iz Slovačke – Filip Glova.

Kružliak je od onih arbitara koji se lako hvataju za džep, a do sada je dodijelio čak 48 žutih kartona, odnosno blizu pet u prosjeku po utakmici, dok crveni karton nije koristio. Također u 10 utakmica je samo dva puta svirao penal.

Podsjetimo, meč između BiH i Finske igra se u subotu na stadionu Bilino polje u Zenici od 18 sati.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.