Poznato šta će Klop raditi nakon što napusti Liverpul

Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je navodno još jednom odbio Liverpul, ostat će do 2021., ali ne želi produžiti ugovor.

U klubu su zabrinuti. Poslije renesanse s njemačkim stručnjakom koji je već četiri godine na čelu “Redsa” i osvojene Lige prvaka, čeka se titula koja nedostaje 30 godina, a fantastičan niz od sedam pobjeda na startu pokazuje da bi Liverpul mogao prekinuti čekanje ove sezone.

Klop je nedavno izjavio da će zbog lošeg vremena napustiti “Enfild” i Englesku, ali je pojasnio kasnije da se šalio. Ipak, ponovio je da planira 2021. uzeti odmor.

Njemački mediji tvrde da je redoslijed njegovih narednih koraka poznat. On će odmarati sezonu, napuniti baterije i poslije SP-a u Kataru preuzeti Njemačku.

Joakim Lev (Joachim Loew) ima zadatak da kroz sljedeći Euro i Mundijal spremi novu generaciju i on je već počeo s podmlađivanjem “Pancera” kako bi nasljedniku ostavio novi tim.

Prema zamislima njemačkog saveza, sljedeći u nizu selektora je Klop, koji ne krije ambiciju da vodi njemačku reprezentaciju.

Liverpul je jučer teškom mukom savladao Šefild junajted 1:0, a danas je u Engleskoj na programu samo jedna utakmica, Njukasl dočekuje Lester.

Dnevni avaz