29/03/2024 1:11

Preokret Slobode u Bijeljini, Radniku preostaje grčevita borba za opstanak

Sloboda je u utakmici 28. kola Premijer lige BiH napravila preokret u Bijeljini i došla do pobjede rezultatom 1:2 protiv Radnika, kojeg je tako ostavila u opasnoj zoni pet kola prije kraja prvenstva. Tako je Vlado Jagodić upisao novi poraz na klupi Bijeljinaca.

U trenucima kada se činilo da Sloboda dosta bolje stoji na terenu, uslijedio je jako dobar napad Radnika, prvi na meču, a odmah je rezultirao golom. Bilo je to u 22. minuti kada je Motika lijepo prošao po desnoj strani, onda centrirao prizemno na prvu stativu, a tamo je bio Jelić, koji poslao loptu u mrežu za 1:0.

Samo dvije minute ranije Tuzlaci su imali sjajnu šansu preko Mujagića. On je šutirao glavom nakon centaršuta Husejinovića, ali Bilobrk je izvrsno odbranio izvadivši loptu ispod prečke svog gola. U ostatku prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja i rezultat je ostao nepromijenjen do odlaska na odmor.

Nije bilo većih prilika ni početkom drugog dijela, a onda je u 56. minuti Simonović oborio Husejinovića, a sudija Musa pokazao je na bijelu tačku. Bilobrk je odbranio udarac Dženisa Beganovića, ali penal je ponovljen jer je golman Radnika ranije napustio svoju liniju. Beganović je pogodio iz ponovljenog jedanaesterca za 1:1.

Nedugo nakon pogotka Slobode Janjić je bio u šansi, no loše je šutirao glavom. Opasna situacija pred golom Tuzlaka desila se i u 65. minuti kada je Đurić poslao loptu malo pored gola. Sloboda je došla do potpunog preokreta i vodstva u 69. minuti kada se Balić našao na pravom mjestu i poslao loptu iza leđa Bilobrka za 1:2.

U 90. minuti Motika je uputio opasan udarac iz slobodnjaka, ali odbranio je Golubović. Nedugo nakon toga Radnik je imao još jednu šansu, ali bez promjene rezultata.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.