29/03/2024 13:48

Sarajevo u sjajnoj utakmici savladalo Borac i preuzelo lidersku poziciju

Fudbaleri Sarajeva večeras su na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u odličnoj utakmici 7. kola Premijer lige BiH savladali Borac rezultatom 3:2.

Prvu veliku priliku imali su gosti u 15. minuti. Aleksandar Subić je odigrao loptu za Gorana Zakarića koji je pogodio stativu s vanjske strane.

Sarajevo je odgovorilo u sljedećem napadu kada je nakon jedne odbijene lopte Amar Rahmanović pokušao škaricama, ali je lopta otišla pored gola.

Domaći su poveli u 16. minuti. Rahmanović je želio proigrati Ivana Jukića, a pas fudbalera Sarajeva presijekao je Vladan Danilović i nespretnom reakcijom loptu poslao u svoju mrežu.

U 33. minuti prečka je bila saveznik Bordo tima. Stojan Vranješ je snažnim udarcem uzdrmao okvir gola Vladana Kovačevića.

Četiri minute kasnije gosti su došli do izjednačenja. Nakon šuta Jove Lukića na odbijenu loptu natrčao je Almedin Ziljkić i zakucao je u mrežu za 1:1.

Nije se dugo čekalo na odgovor domaćih. Dvije minute kasnije Rahmanović je nakon odlične solo akcije pogodio za novo vodstvo Sarajeva.

Početak drugog poluvremena donio je isključenje za goste iz Banje Luke. Đorđe Milojević je dobio drugi žuti karton nakon što je s leđa povukao Rahmanovića koji je trčao kontru.

Fudbalere Borca nije obeshrabrilo isključenje, pa su do izjednačenja došli u 71. minuti. Danilović se iskupio za autogol i na asistenciju Ziljkića glavom pogodio za 2:2.

Dvije minute kasnije na semaforu je bilo 3:2. Benjamin Tatar je nakon kombinacije sa Aleksandrom Pejovićem postigao sjajan pogodak za novo vodstvo. Tatar je iskosa s lijeve strane odličnim udarcem pogodio rašlje gola Borca za novo vodstvo.

Tatar je svojim drugimj golom u 89. minuti riješio sve dileme oko pobjedika i postavio konačan rezultat utakmice 4:2.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.