28/03/2024 13:39

Sjajno prvo poluvrijeme na Tušnju i pobjeda Zvijezde 09 nad Tuzla Cityjem za bijeg u mirnu luku

Sami početak susreta nije donio previše uzbuđenja. Domaći su na otovaranju imali terensku inicijativu, ali nije bilo većih šansi.

Ipak, u 14. minuti gosti stižu do vodstva. Fudbaleri Zvijezde 09 su sjajno istrčali kontru, a istu je odličnim lob udarcem završio Govedarica.

I nakon gola Govedarice za 0:1 Tuzla City je nastavio sa svojim igrom. Imali su domaći inicijativu, a ona im se isplatila u 23. minuti kada su stigli do poravnanja preko Voje Ubiparipa koji je iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju i pogodio za 1:1.

Nakon izjednačenja Tuzla Cityja gledala se žestoka broba dvije ekipe na sredini terena, a onda furioznih nekoliko minuta Zvijezde 09 za dva brza gola.

Prvo je u 35. minuti Zvijezda 09 stigla do novog vodstva sjajnim volej udarcem “iz prve” Huseinbašića, da bi samo par trenutaka kasnije Miljan Govedarica postigao svoj drugi gol na utakmci za 1:3. Ponovo je Govedarica krunisao odličnu kontru svog tima. Prethodno su domaći pogriješili na sredini.

Na odmor se otišlo prednošću gostiju od 1:3, a otvaranje nastavka je ponovo donijelo inicijativu Tuzla Cityja.

Ipak u drugom poluvremenu je bilo manje uzbuđenja nego u prvom.

Pokušavali su domaći preko Murge i Stojčeva koji je ušao u igru sa klupe, dok je Zvijezda 09 i dalje bila najopasnija kada je pred golom protivnika bio Govedarica. Ipak, većih prilika nije bilo.

Do kraja je ostalo 1:3, pa je Zvijezda 09 upisala veliki trijumf.

Zvijezda 09 je tako vezala dva trijumfa u PL, a sa današnja tri boda je stigla do ukupno 34 i u dobroj je poziciji kada je opstanak u pitanju.

Tuzla City je ostao 10. sa 30 bodova, šest više od Krupe u zoni ispadanja.

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Tuzla City – Zvijezda 09 1:3

FK Tuzla City: Fejzić, Efendić, Mitrović, Kojić, Širanović, Čomor, Bevab, Murga, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

FK Zvijezda 09: Erić, Mehmedagić, Huseinbašić, Stjepanović, Vojinović, Predragović, Blagojević, Babić, Čulum, Govredarica.

Sportsport.ba

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.