28/03/2024 10:29

Sloboda i Sutjeska otvaraju Memorijal “Sabit Hadžić”

Omladinski košarkaški klub Spars Realway organizuje Treći memorijalni turnir “Sabit Hadžić”, koji će u znak sjećanja na velikana bh. košarke biti održan 18. i 19. septembra u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici. Kako je kazao direktor OKK Spars Realway Nermin Selimović na turniru će pored Sparsa nastupiti ekipe tuzlanske Slobode, Sutjeske iz Nikšića i zeničkog Čelika, a svi mečevi će se igrati bez pristustva publike.

– Imali smo želju da u Sarajevo dovedemo dvije ekipe iz ABA 1 lige, međutim one su spriječene zbog situacije sa pandemijom koronavirusa. Ipak, uspjeli smo dovesti dobre ekipe, dva ABA 2 ligaša i povratnika u elitno bh. takmičenje, tako da kvaliteta neće nedostajati – kazao je Selimović na konferenciji za medije.

Trener prvog tima Nedim Džemić napominje da su svi susreti za njegovu ekipu odična provjera pred početak bh. prvenstva u oktobru, kada će Spars Realway ponovo imati najviše ciljeve.

– Nismo igrali šest mjeseci, ali evo ekipa je već neko vrijeme na okupu i ovaj turnir će biti odlična uvertira za ono što slijedi. Igrači su već mjesec dana u trenažnom procesu i najbitnije je da su svi dobrog zdravstvenog stanja. Pripremili smo se za novu sezonu u kojoj imamo visoke ciljeve. Kostur ekipe je ostao isti, imamo nekoliko promjena u ekipi i nadamo se da ćemo igrati na jednom višem nivou, ali morat ćemo pričekati utakmice da vidimo našu pravu snagu – kazao je Džemić.

Dodaje da je čast igrati na turniru koji nosi ime velikana bh. košarke, te da će sigurno nedostajati prisustvo publike.

Kapiten ekipe Adi Zahiragić naglašava da je pandemija koronavirusa ostavila trag na košarkašima, te da će utakmice turnira svima mnogo značiti za povratak forme.

– Vjerujem da će nam ovi mečevi mnogo značiti za početak domaćeg prvenstva, a potom i ABA lige 2. Mi radimo na sticanju forme nakon duge pauze, koja ne treba da nam posluži kao alibi. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja i ispuniti ovosezonske ciljeve – zaključio je košarkaš.

Otvorenje memorijalnog turnira zakazano je za petak u 18.45 sati u dvorani Novo Sarajevo. Prije toga, od 17 sati igrat će Sloboda i Sutjeska, dok će od 19.30 sati igrati Spars Realway i Čelik. Utakmica za treće mjesto će biti odigrana dan kasnije od 14.30, dok je finale na rasporedu od 17 sati.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.