29/03/2024 2:20

Šuker otkrio po čemu će Hrvatska biti jedinstvena u Evropi

Nogomet se jučer vratio u Hrvatsku. Zemlja svjetskih viceprvaka imala je nakon 81 dana čast organizirati, vidjet i doživjeti jednu službenu utakmicu. Lokomotiva je u Koprivnici s 3:1 nadigrala Slaven Belupo i plasirala se u finale nacionalnog Kupa, a u poluvremenu tog susreta na Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV) emitiran je intervju s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza, Davorom Šukerom.

Istoga je dana održana i konferencija za novinare na kojoj se HNS i njegova Zdravstvena komisija nisu propustili pohvaliti izvanrednim rezultatima u epidemiološkoj oblasti.

– Moramo svi paziti na hrvatski nogomet, vidjeli ste svi da nam je falio – rekao je Šuker, te dodao:

– Cijela Hrvatska, zdravstvene organizacije, djelatnici, svi su dali svoj doprinos i to je urodilo plodom. Ono što smo napravili je vrlo jednostavno. Ne želim muvati u meritum zdravstva, ali imamo najbolju komisiju, profesora Dragana Primorca i sve ljude koji su u njoj. Napravili su ono što treba, a to je da budemo sigurni na stadionu, da budemo odgovorni prema sportu i prema zdravlju.

Šuker: Moramo svi paziti na hrvatski nogomet - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Već se razgovaralo i o mogućnosti vakcinacije kada za to dođe vrijeme, no o tome će se tek raspravljati. Prvi čovjek hrvatskog nogometa osvrnuo se na Evropu i nogomet u aktualnom stanju.

– Najvažnije je da vratimo ono što je bitno za državu, za ljude koji se bave sportom, da se igra. Nogometaši ne mogu ništa drugo raditi nego igrati nogomet, nemaju drugu privilegiju. Baš zbog toga sam zadovoljan i možda ćemo biti jedina zemlja u Europi koja će završiti i futsal i ženski nogomet i prvu ligu. Žao mi je što nismo mogli pustiti mladež, ali vjerujte mi da će djeca trenirati, njima je lakše preboljeti ovu stanku. Profesionalni nogomet, ženski i futsal će dati svoj doprinos da budemo poznati po svijetu. Pričat ćemo 17. juna kada ćemo vidjeti gdje će biti Liga prvaka i što će se još razviti jer se svaka dva tjedna mijenjaju kriteriji. Moramo biti strpljivi i ne provoditi odluke preko noći, već prepustiti struci taj dio – govori Šuker i dodaje:

– Sačekajmo Izvršni odbor UEFA-e po pitanju termina takmičenja u evrokupovima (sredinom juna – op.a.), ne volim davati informacije prijevremeno. Svakodnevno pratimo, ispitujemo teren, gledamo. Vidjet ćemo koliko će nacionalnih saveza od njih 55 završiti ligu i kako će krenuti iduća. Najbitnije je da krene Liga prvaka. Znate da je najbitnije tko je pobjednik jer sport nije samo da se nastupa nego da budemo slavljenici s onima koji dođu do finala. I evropska takmičenja i HNL. Sada ćemo svi biti u Rijeci i vidjeti što su tamo napravili. Vjerujem da će ljudi biti zadovoljni jer su željni sporta, ne samo nogometa, zaključio je Šuker, a prenose SN.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.