Na press konferenciji novinarima su se obratili šef stručnog štaba Tomislav Ivković i kapiten Aleksandar Kosorić.

“Situacija je normalna, kao i do sada. Momci dobro treniraju. Pripremamo se za tešku i zahtjevnu utakmicu, s obzirom na vremenske neprilike i stadion na Tušnju koji nije idealan, gdje će biti puno više borbe nego nogometa i moramo se na to pripremiti. U zadnjoj utakmici nisam bio zadovoljan odbranom, brojem oduzetih lopti, energije i agresivnosti. Imali smo probleme u toku utakmice i to u sutrašnjoj utakmici mora biti na najvišoj razini, da neki igrači koji će ući u ekipu pokažu zašto su tu ili zašto ne mogu biti tu. To je utakmica karaktera i na kojoj se pokazuje na kome Željezničar može graditi šampionsku ekipu u budućnosti, kazao je Ivković i dodao:

“Imamo svi probleme. Njima ne igraju dva igrača standardna, nama ne igra Mekić, igrač koji je najviše dao do sada u prvenstvu i možda i jedan od najboljih igrača. Koga nema, bez njega se može i mora. Zato i govorim da igrači koji će ga zamijeniti moraju pokazati zbog čega su tu. Evo im utakmica, evo im prilika da pokažu karakter i sve druge osobine zbog kojih su tu”.

“Sigurno da nas čeka teška utakmica po teškim uslovima. Teren je u jako lošem stanju. Trebaće maksimalne koncetrancije jer će i najmanji detalj odlučiti pobjednika. Očekuje nas rovovska borba, mi smo se spremali na najbolji način. Gledali smo da se uigravamo u sličnim uslovima i da se naviknemo. Mislim da ekipa koja se prije navikne na uslove u datom momentu da će odnijeti bodove. Teren je i njima i nama. Ko se prije navikne biće mu lakše i imaće prednost”, rekao je Aleksandar Kosorić.

Meč između Slobode i Željezničara na rasporedu je sutra na stadionu Tušanj sa početkom od 15 sati uz direktan prijenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.