28/03/2024 14:30

Tuzla City protiv Sarajeva u lovu na Zrinjski, Sloboda u Prijedoru

Tuzla City i Sarajevo danas na Tušnju igraju derbi 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Riječ je o okršaju trenutno drugoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli.

Tuzla City igra sjajno, pogotovo na Tušnju gdje ima omjer 5:0, dok je Sarajevo među najboljim gostujućim ekipama lige s tri pobjede, jednim remijem i jednim porazom. Treneri Husref Musemić s jedne i Goran Sablić, s druge strane, nemaju problema s kartoniranim igračima.

– Kada je igrački kadar u pitanju prvi put da imamo sve igrače na raspolaganju i nadam se da će tako ostati. Sarajevo dolazi u novom izdanju, tim koji je puno više bodova osvojio na strani nego kući i to vam sigurno nešto govori. Kada sve saberemo čeka nas teška utakmica i potpuno drugi protivnik nego što je to bilo u prvom kolu kada je kvalitet u pitanju – rekao je Husref Musemić.

U prvom kolu Tuzla City je slavio na stadionu Koševo rezultatom 2:1.

Izabranici Husrefa Musemića trenutno imaju 25 bodova i drugi su na tabeli sa dva boda manje od Zrinjskog, ali i dva meča manje, dok Sarajevo ima 17 osvojenih bodova, uz meč više od Tuzlaka.

Duel na Tušnju igra se od 17 sati. Glavni arbitar je Aleksandar Njegovirović, a pomoćnici dolaze iz “Peljtine postave”, a to su Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo.

Prvi duel nedjelnog programa igraju Rudar Prijedor i Sloboda od 15 sati.

Sloboda je u Prijedoru bez najboljeg strijelca Dženisa Beganovića, a Tuzlaci dolaze i u seriji od šest mečeva u kojima nisu okusili slast pobjede.

Crveno-crni su u prvom dijelu sezone, odnosno prvom kolu porazili Prijedorčane rezultatom 1:0.

Glavni arbitar u Prijedoru bit će Dražen Marić iz Bijeljine.

U subotu su odigrana tri susreta. Velež je na Mokrom Docu savladao Posušje rezultatom 4:2, Leotar je bio bolji od Radnika 1:0, dok je Zrinjski razbio Široki rezultatom 4:0.

U ponedjeljak se sastaju Borac i Željezničar.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.