Ipak, domaćin je bio taj koji je prvi stigao do prednosti protiv Tuzlaka čiji trener Husref Musemić za ovaj meč nije mogao računati na nekoliko izuzetno važnih igrača (Krpić, Doffo, Morris, Mehidić).

Sastav Radnika do prednosti je stigao nakon kornera u 19. minuti susreta, a najviši u skoku je bio Faruka Gogić koji je glavom pogodio mrežu gostiju.

Prednost domaćeg tima trajala je svega tri minute jer je Elvis Mehanović u 22. minuti izjednačio na 1:1, a njegovom golu kumovala je velika greška domaćeg čuvara mreže Azura Aljkanovića.

Ipak, u 35. minuti Tuzlaci su ostali s deset igrača na terenu jer je neoprezni Elvis Mehanović dobio drugi žuti karton.

Početak drugog dijela u potpunosti je pripao izabranicima Vlade Jagodića koji su imali nekoliko dobrih situacija pred golom Vernesa Fejzića, ali ga nisu uspjeli matirati.

Kazna za to je stigla u 64. minuti kada je Petar Mišić pogodio za totalni preokret gostiju. Ponovo golman domaćeg sastava nije bio najbolje postavljen.

Nakon pogotka za preokret gosti su u potpusnoti kontrolisali utakmicu, a igrač manje u timu Tuzla Cityja uopće se nije osjetio.

Na kraju su gosti uspjeli postići još jedan gol. Strijelac je bio Mirzad Mehanovića u 85. minut, a golman Radnika ni ovoga puta se nije proslavio intervencijom.

Tuzla City će kao lider dočekati gradski derbi sa Slobodom u narednom kolu, dok će Radnik u goste Posušju.