29/03/2024 14:46

UEFA donijela konačnu odluku oko neodigrane utakmice Švicarska – Ukrajina

Disciplinska komisija UEFA registrovala je utakmicu posljednjeg, 6. kola Lige nacija – grupa A, Švicarska – Ukrajina, koja nije odigrana zbog zaraze koronavirusom u gostujućim redovima, rezultatom 3:0.

Nakon ove odluke Švicarska našeg stručnjaka Vladimir Petković ostaje u diviziji A, a Ukrajina ispada u Ligu B. Obje reprezentacije osvojile su po šest bodova, te je o konačnom plasmanu na tabeli odlučivao ishod njihovih međusobnih utakmica. U prvom susretu u Lavovu Ukrajina je pobijedila 2:1, a kako je druga utakmica registrirana 3:0, Švicarci su ostali u elitnom razredu.

Podsjetimo, utakmica posljednjeg kola grupe 4 trebala se odigrati u Lucernu, no lokalne zdravstvene vlasti cijelu gostujuću delegaciju smjestile u samoizolaciju zbog velikog broja zaraženih koronavirusom…

UEFA, te fudbalski savezi Ukrajine i Švicarske bili su spremni odigrati utakmicu i dan kasnije, no zabrana lokalnih zdravstvenih vlasti je to onemogućila jer Ukrajinci nisu popunili tim zdravim fudbalerima…

Ukrajinski nogometni savez može se žaliti Sportskom arbitražnom sudu (CAS).

Prvo mjesto i plasman na završni turnir iz ove grupe izborila je Španija. Pored Ukrajine, iz Lige nacija – grupa A, ispali su BiH, Švedska i Island, a novi članovi elitnog razreda su Austrija, Češka, Mađarska i Vels.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.