29/03/2024 12:36

Veliko slavlje bh. košarkašica nakon pobjede protiv Švicarske i plasmana na EP

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko prvenstvo prvi put poslije 22 godine, nakon što je u uzbudljivom meču savladala selekciju Švicarske.
Izabranice Gorana Loje danas su u Orenburgu slavile sa 67:62 te su potvrdile plasman na smotru najboljih evropskih selekcija kolo prije kraja kvalifikacija.

Ipak, posao nije bio nimalo lagan. U jednom trenutku gubili smo i osam razlike, ali na krilima Courtney Hurt i Melise Brčaninović naša selekcija je uspjela da dođe do željenog trijumfa u neizvjesnoj završnici, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje.

Najbolja u selekciji BiH bila je Hurt s 30 poena i 13 skokova, a odlična je bila i Melisa Brčaninović, pogotovo u drugom poluvremenu. Ona je na kraju imala 14 poena i 10 skokova.

Naša reprezentacije je današnjom pobjedom osigurala drugo mjesto u grupi, a zahvaljujući trijumfu nad Rusijom sigurno ćemo biti među pet najboljih drugoplasiranih ekipa iz devet grupa, što nam je i donijelo plasman na Eurobasket.

Klix.ba

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.