Pobjeda protiv Rusije u Splitu i plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo trebao bi biti povod za odu radosti, ali karizmatični tata originalnih Vatrenih teško se odmiče od rekvijema jer vijesti nisu dobre, pišu Sportske novosti.

– Nalazi su opet loši. Liječnici su ubili metastaze na tri mjesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i karlicu. Kada mi je liječnica prvi put kazala da nije dobro, PSA vrijednost je pokazivala četiri. Sljedeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na posljednjem pregledu vrijednosti su stigle do 20 – kazao je Ćiro (86), a potom kroz razgovor rekapitulirao život i karijeru.

Dva puta je pobijedio rak, operisali su mu prostatu, a bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. No, karcinom se ponovno vratio. Ćiro je poseban i slikovit u izričaju, kao i uvijek. Upravo kada povjerujete da zaranja u depresiju, on vas ubitačnom metaforom natjera u smijeh.

– Već izvjesno vrijeme nema ni Tomislava Ivića, ni Đalme Markovića, ni Otta Barića, ni Vlatka Markovića, nema više ni puno mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši fudbalsi i trenerski divovi, pa ne mogu ni ja ostati za sjeme. Pomiren sam sa situacijom, jedino još želim otići bez bolova. Oduvijek imam strašno nizak prag tolerancije na bol – kazao je iskusni trener koji je sjedio i na klupi Zmajeva.

Utakmicu s Rusijom odgledao je na rubu kauča i kraj dočekao na rubu živaca.

– Zamisli mene, iskusnog trenera, drhtao sam kao 18-godišnjak. Premda su bili jako dobro defenzivno organizovani, nisam vjerovao da Rusi mogu izdržati. Razbranili smo im tog golmana (Matvej Safonov, 22-godišnjak iz Krasnodara), mislim da će o njemu u domovini nakon Splita pisati kao o novom Lavu Jašinu. Tako je impresivan bio – kazao je Ćiro za SN.