28/03/2024 20:23

Žižović: Utakmica protiv Borca može da nas “pogura”, Banjalučani će htjeti da riješe svoje probleme

Meč se igra u 21 sat na Tušnju i svakako je teško predvidjeti ishod istog. Tuzlaci su daleko bolje otvorili sezonu i sa 14 bodova su drugi na tabeli, dok je Borac prvu pobjedu upisao tek u prošlom kolu protiv Radnika, kada je slavio s 4:3 u meču u kojem je gubio 2:0.

Mladen Žižović, trener Slobode, svjestan je da Banjalučani imaju određenih problema, ali isto tako svjestan je da će ovaj tim učiniti sve da u Tuzli ostane neporažen i krene ka vrhu tabele.

“Sutra nas očekuje jedna utakmica koja bi mogla da nas ‘pogura’ da ostanemo u gornjem dijelu tabele. Dolazi nam aktuelni šampion koji ima neke svoje probleme, ali doći će ovdje s namjerom da te probleme riješi. Žele pobjedom da uđu u mirnu zonu. U svojim redovima imaju neke dobre i vrlo dobre individualce, prije svega Vranješa i Zakarića. Na nama je da kvalitetnom i dobrom igrom uz publiku dođemo do rezultata i da potvrdimo sjajne igre na otvaranju ove polusezone”, kazao je Žižović na press konferenciji, dodavši:

“Što se tiče rostera, sigurno da ne možemo račuanti na tri igrača, a to su Osmić, Balić i Ćivić, dok Mujagić vuće jednu povredu i ne vjerujem da ćemo ga moći koristiti.

I prvotimac Slobode Fedor Predragović obratio se jutros novinarima.

“Borac je dobra ekipa sa par sjajnih individualaca i njihova trenutna pozicija na tabeli nije realna. Što se nas tiče, maksimalno smo iskoristili ovu reprezentativnu pauzu, dobro smo trenirali i analizirali protivnika, tako da znamo da nas čeka jedna teška i zahtjevna utakmica. Uz pravi pristup možemo doći do pobjede”, rekao je Predragović.

TEKST:SPORTSPORT.BA

FOTO:BHREPORTER.BA

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.