29/03/2024 5:46

Zmajice slavile u Skoplju: Jones fantastična, pratile je Babić i Džebo

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugu pobjedu u grupi A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra 2023. godine.

Izabranice Gorana Loje u Skoplju su nadigrale selekciju Sjeverne Makedonije rezultatom 80:64.

BiH je slavila bez većih problema. Doduše, Jonquel Jones je rano ušla u probleme s ličnim greškama. Imala ih je četiri krajem prvog poluvremena, kada je ubacila 17 poena.

Ipak, do kraja je odigrala bez faula, a na konto je dodala još 13 poena i meč završila s 30 ubačenih poena, a uhvatila je i 17 lopti.

Prednost BiH rasla je i do 30 poena razlike u posljednjoj dionici, ali su domaće košarkašice koliko-toliko uspjele ublažiti poraz.

Pored Jones, sjajnu partiju u dresu BiH odigrale su Nikolina Džebo sa 17 poena i Nikolina Babić sa 14 ubačenih poena.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavljaju se tek krajem novembra 2022. godine.

Naredni meč bh. košarkašice igraju na gostovanju kod Njemačke.

Prije toga, u februaru naredne godine Zmajice očekuje nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a BiH ima priliku da se prvi put nađe na smotri najboljih selekcija svijeta.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.