28/03/2024 23:48

Zrinjski se plasirao u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine

Nogometaši Zrinjskog izborili su plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine pošto su u Mostaru u okviru četvrtfinala savladali ekipu Tuzla Cityja rezultatom 2:1.Zrinjski je poveo u 16. minuti kada je nakon ubačaja Miloša Filipovića s desne strane, Slobodan Jakovljević glavom matirao Nevresa Fejzića za 1:0.

Igrala se 63. minuta kada su gosti stigli do poravnanja rezultata. Vojo Ubiparip postigao je fenomenalan gol iz slobodnog udarca za 1:1. Lopta je nakon udarca Ubiparipa u gol ušla od stativu, što daje još ljepši utisak pogotka.

Zrinjski je do novog pogotka došao u 81. minuti, kada je rezervista Ćorluka sjajno reagirao nakon odbijene lopte Fejzića, pobjegao čuvaru i postigao gol za 2:1 i prolazak “Plemića” u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja u BiH.

Podsjećamo, pobjedom protiv Rudara u Kaknju prvi polufinalista postala je ekipa GOŠK-a.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.